Cart (0)

Uw winkelwagen is leeg.

Maatwerk Seroza

Vloerkleed op maat

Kunt u het gewenste tapijt of kelim niet vinden in ons assortiment?

Geen probleem, wij leveren ook maatwerk. Zowel voor particulieren als zakelijke klanten.

Benieuwd naar onze afgeronde projecten? Klik hier!
Tevens hebben wij een impressie-pagina met verschilende interieurs met tapijten van Seroza.

Vintage patchwork tapijten kunnen wij in elke gewenste maat en kleur voor u samenstellen. Neem contact met ons op en wij kunnen onze leverancier in Turkije opdracht geven om het tapijt te maken. Eerst wordt er een ontwerp gemaakt. Hier maken ze een foto van die wij u toesturen. Deze foto kunt u beoordelen en eventuele gewenste wijzigingen kunt u doorgeven. Net zo lang tot het patchwork vloerkleed naar wens is. Na uw akkoord wordt het vloerkleed in elkaar gezet en voorzien van een onderkleed. Vervolgens wordt het kleed naar ons opgestuurd. Levertijd na uw akkoord is ongeveer 12 dagen, afhankelijk van de afhandeling bij de douane.

Recoloured vintage vloerkleden zijn uniek en daarom niet in elke maat en kleur te maken. We hebben altijd veel keuze en een grote voorraad. Wij kunnen wel voor u op zoek gaan in Turkije naar een bepaalde kleur en maat. Ook dan krijgt u eerst een foto te zien van het kleed, alvorens het naar Nederland komt.

Dit is onze kleurenkaart voor patchwork en vintage producten. Wij hebben deze stalen in de winkel liggen.

Vintage vloerkleden maatwerk

 

Ons grootste maatwerk-project van 2014: "een Isparta Patchwork tapijt van 6.00 bij 5.00 meter voor in een bedrijfspand"

patchwork tapijt op maat

Ons grootste maatwerk-project van 2015: "een Oranje Patchwork tapijt van 8.00 bij 2.50 meter voor in "New Babylon" in  Den Haag"

Vintage patchwork tapijt op maat

Ons grootste zakelijke maatwerk-project van 2016 tot nu toe: "een grijs patchwork tapijt van 4.70 x 2.20 voor JPoint in Utrecht"

blauw patchwork vloerkleed

Ons grootste particuliere maatwerk-project van 2016 is dit donkerblauwe patchwork tapijt van 4.00 x 3.50 meter in Oisterwijk.


Proces maatwerk Patchwork tapijt

Hoe maken ze een vintage Patchwork Tapijt?  De volgende stappen geven een duidelijk uitleg van hoe dit proces verloopt.

Stap 1. De antieke en semi-antieke vloerkleden worden eerst ontkleurd, daarna verkleurd en vervolgens 5 keer gewassen met verschillende reinigingsmiddelen speciaal voor tapijten. Om te drogen hangen ze het buiten op.

Stap 2: Daarna worden de tapijten zorgvuldig en netjes op maat in stukjes gesneden. Er is al een design gemaakt, waardoor ze exact weten hoe groot de stukken tapijt moeten zijn. 

Stap 3: Vervolgens gaan de designers zich bezighouden met het maken van een goede combinatie van de stukken tapijt. Er wordt gezocht naar een mooie balans in kleur en patroon. Ze geven elk stuk een nummer, zodat de makers het in de goede volgorde aan elkaar maken.        

Stap 4: De stukken tapijt gaan nu naar het atelier waar ze aan elkaar worden gemaakt. Eerst kijken ze welke kleur stiksel er het beste bij past. Ook wordt er gekeken welke kleur onderkleed er mooi bij staat.

Stap 5: De laatste stap is de finishing touch van het tapijt. Losse draadjes worden weggeknipt en tot slot wordt het tapijt gestofzuigd en gestreken, zodat het klaar is om naar Nederland gestransporteerd te worden.

Rozenkelims zijn ook allemaal uniek en worden momenteel niet meer gemaakt vanwege het arbeidsintensieve proces. Wel is het mogelijk dat wij in Moldavië zoeken naar een kelim met de door u gewenste kleuren en maat. U kunt dan vanaf duidelijke foto's een keuze maken.               

 

5