De nieuwe trend, een prachtig Beni Ouarain vloerkleed, een warm dik hoogpolig wit berber tapijt met zwart ruitpatroon. Nu de temperaturen weer dalen is dit natuurlijk DE eyecatcher voor uw interieur. Vroeger werden deze berber vloerkleden geknoopt door de stammen in het Atlastgebergte in Marokko. Deze oude vintage Beni Ouarain kleden worden nog wel verkocht, maar beginnen op te raken. Tevens zijn ze vaak wat gelig en qua maat en kleur niet altijd helemaal naar wens voor het Nederlandse interieur. Daarom worden er ook Beni Ouarain vloerkleden nieuw geknoopt voor de verkoop. Dus niet van oudsher door de rondtrekkende berber stammen, maar wel met de hand van hoge kwaliteit schapenwol in dezelfde mooie hoogpolige stijl. Hoe gaat dit proces in zijn werk?

Wol kleuren en drogen
Eerst wordt de schapenwol gesponnen en in sommige gevallen gekleurd. Daarna hangen ze het in de zon om te laten drogen.

Beni Ouarain vloerkleed - Serozatapijten.nl

Weefgetouw opzetten
Afhankelijk van de maat wordt er een weefgetouw klaargezet voor het berber tapijt. De draden waarop ze knopen, noemt men de slagdraden.

Beni Ouarain tapijt - Serozatapijten.nl

Knoopproces
Daarna begint het arbeidsintensieve knoopproces. Dit neemt afhankelijk van de maat zeker een aantal weken tot maanden in  beslag. Er wordt altijd met meedere mensen gewerkt aan een Beni Ouarain vloerkleed.

Beni Ouarain tapijt - Serozatapijten.nl

Wassen, drogen en afwerken

Ook de nieuw geknoopte berber kleden worden allemaal gewassen nadat ze van het weefgetouw zijn afgehaald. Zo'n dik wollig kleed moet een hele tijd goed drogen in de zon, voordat al het vocht eruit is. Vervolgens wordt het netjes afgewerkt en op een speciale manier gekamt, zodat de wol lekker luchtig wordt.

Berber tapijt - Serozatapijten.nl

Tot slot komt zo'n prachtig handgemaakt Beni Ouarain tapijt naar Nederland om de sfeer en warmte te geven die het interieur nodig heeft!

Beni Ouarain vloerkleed - Serozatapijten.nl